HIBAKUSHA

Land:
Label:
Gebied:
leeg Nederland
Eigen Beheer
Benelux

Met de zwaarste metalbands als inspiratie ontstond Hibakusha in 2013 in Haarlem. Hibakusha is all about the groove en slaat hiermee een massieve brug tussen het enerzijds moderne, progressieve geluid van nu en de ietwat populairdere groove uit de jaren ’90 tot vroege jaren ’00. 

De band kreeg voet aan de grond met hun EP release ‘Incarnation’ in 2015. Na lovende recensies werden zij uit 120 acts gekozen door Buma Rocks om op FortaRock 2016 te spelen. In 2016 en 2017 speelde de band daarnaast o.a op Amsterdam Metalfest, Popronde 2017, Euroblast (DE), Complexity Fest en waren ze support voor bands als Norma Jean en Twelve Foot Ninja.

Tussen al het live-geweld door ging Hibakusha in September 2017 terug de studio in om hun eerste full-length plaat op te nemen: ‘Prophet of Numbers’. Sinds 19 maart is dit loodzware debuut album uit met een donderslag, kunnen we wel stellen!

Aardschok: “Met de titel track kun je – zonder te overdrijven – stellen dat de mannen zich plaatsen op een niveau waar bands as Meshuggah, Textures en noem nog een paar internationale toppers op, zich normaliter begegeven… ..Hibakusha. Onthoud die naam. Echt!”

info-3-l

facebook-4-l

https://open.spotify.com/artist/11bnNpakfiBkP6MqpyrRjD

https://www.instagram.com/wearefara/