Bevestigd voor ESNS17: CUT_

Elektronisch duo CUT_ scoorde met hun cover van Stromae’s ‘Papaoutai’ een online hit. Sindsdien heeft CUT_ verschillende shows en festivals gespeeld, waaronder optredens op Lowlands, PITCH en ADE en zijn ze meerdere malen op nationale TV verschenen. Begin 2016 trok de band zich terug naar de Franse Alpen om aan nieuw materiaal te werken waarna ze in mei een platendeal tekende met [PIAS]. CUT_’s nieuwe single “Tune In Tune Out” (gemixt en co-geproduceerd door Tinlicker en Leo Abrahams) kwam uit op 30 september 2016.

“Wij zien onze muziek als een kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek. We proberen onze liefde voor beide genres op die manier te combineren, geïnspireerd door een nieuwe stijl van songwriting die de laatste paar jaar enorm ontwikkeld is door artiesten zoals Flume, Aluna George en Jamie xx. Een pad dat wij ook graag bewandelen.” (Belle Doron: vocals & songwriting)

In de afgelopen jaren heeft CUT_ video en visuals zowel een belangrijk deel van hun image, als van hun liveshow gemaakt. Op deze manier probeert CUT_ het gehele spectrum van de kunsten te omvatten. “Live shows is waar je je als artiest tegenwoordig echt kan onderscheiden vinden we, zeker wanneer de muziek, net als bij ons, gefocust is op elektronische productie. We maken er echt een punt van alles live te doen.” (Sebastiaan Dutilh: production & songwriting)

Na een zeer succesvolle show op ADE Live 2016 en een Duitse support tour van Amerikaanse act MOTHXR is CUT_ momenteel op tour in Nederland en Groot-Brittannië en hebben ze een plek veroverd op Eurosonic 2017. De volgende single zal aan het begin van het nieuwe jaar uitkomen.

www.eurosonic-noorderslag.nl/cut/

Published on: Nov 15, 2016 @ 15:46